Полонений українець помер у колонії окупованої Макіївки від ножових поранень – Денісова

Полонений 37-річний українець Руслан Макарець помер у Макіївській виправній колонії №32, яка розташована на тимчасово окупованій території Донецької області, від ножових поранень.
 
Про це повідомила у Фейсбуці Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

“Отримала шокуючу звістку про смерть нашого співгромадянина, 37-річного Руслана Макарця в Макіївській виправній колонії №32, яка розташована на тимчасово окупованій території Донецької області. Смерть Руслана Макарця настала в результаті завдання йому ножових поранень”, - написала вона.

Денісова зазначила, що Макарця окупаційна влада затримала 22 березня 2019 року в окупованій Горлівці. Після чого він був незаконно засуджений так званим «Верховним судом ДНР» до 13 років ув’язнення за нібито «шпигунство на користь українських спецслужб».

Українська влада намагалася звільнити Руслана з полону, проте процес звільнення осіб з непідконтрольних уряду України територій не відбувається через блокування реалізації Мінських домовленостей країною-агресором, констатувала омбудсмен.

Омбудсмен нагадала, що підконтрольні РФ незаконні збройні формування в ОРДЛО утримують в тюрмах 301 громадянина України: 224 – в Донецькій та 77 - в Луганській області.

Денісова звернулася до голови місії Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Флоранс Жіллетт здійснити візит до Макіївської виправної колонії №32 з метою перевірки обставин загибелі українського громадянина та стану додержання прав інших утримуваних осіб.

Вона також наголосила, що процес обміну має бути невідкладно відновлений, оскільки під загрозою життя сотень наших співгромадян.

Як повідомлялося, раніше в ТКГ поінформували що 11 листопада у виправній колонії окупованої Макіївки помер полонений Руслан Макарець, засуджений у «ДНР» до 13 років в'язниці за нібито «шпигунство» на користь українських спецслужб. Водночас достеменна причина смерті українця була тоді невідома.

УКРІНФОРМ

15-11-2021

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Як готуватися до виступів та зустрічей, як правильно їх проводити, як домагатися свого під час переговорів? Як переконувати і схиляти на свій бік. Як боротися із хвилюванням? Жестикуляція та міміка, правила спілкування. Про це та інше розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Риторика і переговори»
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликанняЧлен Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Веб-сторінкаЧлен групи з міжпарламентських зв’язків з Державою Катар Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Японією Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Норвегія Веб-сторінкаДата народження: 23 жовтня 1977р.Відомості на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 16.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика