Президент Єврокомісії: Ми готові діяти, якщо Росія рушить на Україну

Євросоюз продовжує закликати Росію до деескалації на кордонах України та готовий застосувати масштабні скоординовані санкції в разі подальшої агресії.

Про це на пресконференції за підсумками саміту ЄС, що відбулася у Брюсселі в ніч на 17 грудня, заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

«Наше занепокоєння скупченням російських військ на східних кордонах України добре відоме. Наша позиція є дуже чіткою: ми продовжуємо закликати Росію до деескалації напруженості та утримуватися від будь-якої подальшої агресії. Тож не має бути жодних сумнівів - якщо Росія рушить проти України, Європейський Союз буде здатний задіяти санкції, які можуть мати істотну ціну. Ми провели всю роботу у цьому сенсі», - поінформувала фон дер Ляєн.

Вона наголосила, що Європа хотіла б мати добрі відносини з Росією, але це дуже великою мірою залежить від вибору Москви.

Урсула фон дер Ляєн нагадала, що за дорученням, яке Європейська рада дала у червні, Єврокомісія передбачила різні варіанти реагування на ймовірну ескалацію.

«Оскільки ситуація набула розвитку вже цього місяця, було необхідним координувати зусилля з партнерами, зокрема, з нашими американськими друзями. Цей процес триває, він відбувається просто зараз... Це дуже важливо, і це дуже чітке послання. Ми хочемо добрих відносин з Москвою, але це залежить від них – провести деескалацію та зробити свій вибір. У випадку подальшої агресії - ми готові», - наголосила президент Єврокомісії.

Як повідомлялося, у Брюсселі відбулося засідання Європейської ради, яка розглянула найважливіші питання внутрішньої та зовнішньої політики ЄС, у тому числі військову ескалацію з боку Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України та вздовж кордонів.

УКРІНФОРМ

17-12-2021

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
На прикладах жінок-депутаток фільм розвінчує міф про неможливість поєднати успішну політичну кар’єру та щасливе особисте, сімейне життя. А фахівці розповідають про важливість самоорганізації та правильного планування часу, щоб його вистачило не лише на роботу, але й на сім’ю, відпочинок та саморозвиток.
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Веб-сторінкаДата народження: 28 березня 1983р.Відомості на момент обрання: освіта вища, провідний фахівець департаменту навчання і розвитку персоналу, ТОВ "Епіцентр К", член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ", проживає в місті Тернополі, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 63.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика