Рудик вважає кримінальну справу проти Порошенка політичним переслідуванням

Голова політичної партії «Голос», народний депутат із однойменної парламентської фракції Кіра Рудик заявила, що вважає кримінальне провадження відносно експрезидента, народного депутата, лідера партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка політичним переслідуванням.

Відповідну заяву вона зробила в ефірі телеканалу «Прямий».

Рудик зазначила, що опонуватиме чинній українській владі спільно з Порошенком.

«Разом з «Європейською солідарністю» ми – проукраїнська опозиція в парламенті… Президент Зеленський обіцяв закінчити війну, закінчити епоху бідності, покінчити з несправедливістю, а натомість він концентрує всі свої сили, всі свої зусилля, щоб посадити Петра Олексійовича Порошенка. Ми будемо опонувати цьому, і ми переможемо», – наголосила Рудик.

Лідерка «Голосу» також заявила, що вважає кримінальну справу, інкриміновану Порошенку, політичним переслідуванням. Вона додала, що підтримуватиме експрезидента «в боротьбі проти абсолютно сфабрикованої справи».

Варто зазначити, що раніше Рудик, відповідаючи на запитання журналіста «Хто для Вас більший політичний ворог: Зеленський чи Порошенко?», назвала Порошенка «більшим ворогом».

Печерський райсуд столиці 19 січня обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

17 січня Порошенко повернувся до України із закордонного відрядження. Цього ж дня Печерський райсуд Києва провів майже дванадцятигодинне засідання, за результатами якого оголошення рішення про обрання запобіжного заходу було перенесене на 19 січня.

У ході засідання прокурор просив суд застосувати до політика запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн. Він також попросив суд застосувати до Порошенка обов'язки здати слідчому на зберігання паспорти, не відлучатися з місця проживання і прибувати до слідчого за першим викликом у разі, якщо буде внесено заставу.

В. о. генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Петру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Надалі Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Працівники ДБР разом зі співробітниками СБУ розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та фінансування терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України. Провадження здійснюється за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) ККУ.

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні уже повідомили про підозру народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину і бізнесмену Сергію Кузярі. Прокуратура клопотала в суді про обрання Медведчуку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Водночас суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кузярі обрали запобіжний захід у вигляді арешту. Він перебував у СІЗО до січня цього року, коли суд змінив йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Ексміністр Демчишин наразі перебуває у міжнародному розшуку.

УКРІНФОРМ

20-01-2022

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Як готуватися до виступів та зустрічей, як правильно їх проводити, як домагатися свого під час переговорів? Як переконувати і схиляти на свій бік. Як боротися із хвилюванням? Жестикуляція та міміка, правила спілкування. Про це та інше розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Риторика і переговори»
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликанняЧлен Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Веб-сторінкаЧлен групи з міжпарламентських зв’язків з Державою Катар Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Японією Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Норвегія Веб-сторінкаДата народження: 23 жовтня 1977р.Відомості на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 16.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика