У новопризначеному уряді лише одна жінка

Марині Лазебній – 45 років. Вона народилася у селі Пісківка на Київщині. Навчалась у Київському державному університеті Шевченка, який закінчила у 1998 році за спеціальністю "економіст – менеджер". Далі в неї почалася досить стрімка кар'єра.

У 2000 році Марина Лазебна обійняла посаду провідного спеціаліста управління соціальних прогнозів та економічної експертизи соціальних реформ Міністерстві економіки України. Потім була призначена заступником начальника відділу пенсійної реформи та з питань європейської інтеграції України цього ж міністерства.

Через три роки перейшла на роботу до Секретаріату Кабінету Міністрів України, де була призначена головним спеціалістом Управління стратегії реформування соціальних відносин, а згодом – головним спеціалістом Управління соціальної політики та праці. Далі Марина Лазебна працювала на посаді помічника Міністра у відділі організації роботи віце-прем'єр-міністра Секретаріату Кабміну. Згодом обійняла посаду директора Департаменту праці та зайнятості Міністерства соціальної політики України.

20 травня 2013 року Президентом України Віктором Януковичем була призначена головою Державної служби зайнятості України. Втім, менш ніж через рік, 5 березня 2014 року Кабінет міністрів України Арсенія Яценюка постановою ліквідував цю структуру.

Наприкінці серпня 2019 року Кабінет міністрів України призначив Марину Лазебну головою Державної соціальної служби України. Втім, уряд Олексія Гончарука вже 2 жовтня 2019 року звільнив з цієї посади. 

Нагадаємо, Верховна Рада України призначила новий склад Кабінету міністрів України, у якому залишилося кілька міністрів з минулого складу уряду. Відповідне рішення підтримали 277 народних депутатів України.

“Прошу підтримати. У нас є на сьогодні чотири вакансії в діючому уряді. Ми плануємо розширити ще два напрямки. В першу чергу ми ведем перемовини з жінками”, - зазначив новопризначений Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час представлення нового уряду в сесійній залі.

Відтак, парламентарі підтримали наступні кандидатури:

Вадим Пристайко – віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України;

Резніков Олексій – віце-прем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України;

Михайло Федоров - віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації;

Арсен Аваков - мінстр внутрішніх справ;

Сергій Бессараб – міністр у справах ветеранів України;

Вадим Гутцайт – міністр молоді та спорту України;

Ілля Ємець – міністр охорони здоров’я;

Владислав Криклій - міністр інфаструктури України;

Марина Лазебна - міністр соціальної політики України;

Денис Малюська - міністр юстиції України;

Олег Немчінов - міністр Кабінету міністрів України;

Ігор Уманський - міністр фінансів України;

Олексій Чернишов - міністр розвитку громад і територій України.

На сьогодні чотири посади в уряді залишаються вакантними.

УНН

05-03-2020

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Що таке імідж і з чого він складається? Які шляхи його формування? Як правильно формувати позитивний імідж? На що і на кого орієнтуватися? Яких помилок слід уникати у формуванні та підтриманні свого політичного іміджу? Про зовнішність, репутацію та поведінку розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Імідж»
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликанняЧлен Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Веб-сторінкаЧлен групи з міжпарламентських зв’язків з Державою Катар Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Японією Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Норвегія Веб-сторінкаДата народження: 23 жовтня 1977р.Відомості на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 16.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика