Верещук: нам потрібно відійти від "радянізованих" кадрів у армії

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, народний депутат від фракції “Слуга народу” Ірина Верещук наголосила на необхідності прийняття законопроекту про військову освіту.
 
“Військові кадри — це необхідна складова. Це базова складова — сформувати кадри, які будуть брати на себе відповідальність, і які не будуть „радянізовані“. Нам потрібно вийти із системи освіти, яка ще деколи містить пострадянські кліше, навчальні практики, які досі, на жаль, не викорінені”, — заявила Верещук в ефірі парламентського телеканалу “Рада”.

Нардеп уточнила, що мова про проект ЗУ щодо військової освіти та науки.

“Цей законопроект не є засадничо новим. Він нічого не перевертає з ніг на голову, але унормовує.

Так, наприклад, у нас є закон про нацбезпеку і є закон про освіту. І в одному і в другому документу прописані вимоги щодо кадрового потенціалу. А тепер нам треба зробити так, щоб прописані норми закону працювали для нашої військової освіти”, — уточнила Верещук.

Раніше Верещук заявила, що ЗСУ мають змінити “радянське” залізо на “натівське”.

УНН

28-07-2021

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
З чого і як жінка може почати політичну кар’єру? Що найважливіше на початку? Для чого потрібна команда? Що таке ресурси? Для чого потрібна політична платформа? Для чого взагалі жінкам іти у політику? На ці та інші запитання відповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. З чого почати?» Фільм є частиною циклу з 6 серій, в яких політологи, політтехнологи, фахівці з риторики, переговорів, тайм-менеджменту розповідають про основні моменти, на які має звернути увагу жінка-політик на початку своєї кар’єри. Жінки-депутатки діляться власним досвідом подолання труднощів, які чатують саме на жінку в політиці, і дають низку порад. Фільми створено ВГО «Жіночий консорціум України» за фінансової підтримки Канадського фонду розвитку місцевих ініціатив. Точка зору авторів і героїв фільмів може не співпадати з офіційною позицією Канадського фонду розвитку місцевих ініціатив. Над проектом працювали: Віра Карайчева (авторка ідеї та режисер), Оксана Ярош, Марія Алєксєєнко, Ольга Веснянка, Олег Зорін, Тимур Тарасов, Марія Сулима Висловлюємо подяку за участь у зйомках Тетяні Баєвій, Ірині Бережній, Денису Богушу, Людмилі Богуш-Данд, Катерині Везелевій, Лілії Гриневич, Олегу Демчику, Ользі Денисовій, Лесі Оробець, Нелі Пославській, Альоні Сибіряковій, Михайлині Скорик.
Жінки-народні депутатки
Член депутатської Фракції Політичної Партії "ГОЛОС" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської Фракції Політичної Партії "ГОЛОС" у Верховній Раді України дев'ятого скликання Секретар Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Веб-сторінкаДата народження: 12 жовтня 1983р.Відомості на момент обрання: освіта вища, голова, ГО "Кращий Сихів", безпартійнa, проживає в місті Львові, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична Партія "ГОЛОС".
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика