Верещук про скандал у ВРУ: Порівнювати нардепів із "зеленими чоловічками" – політично неграмотно 

Порівнювати чинних депутатів провладної більшості із "зеленими чоловічками", які є окупантами у Криму, – це невиховано і політично неграмотно.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту "Чудова четвірка" на телеканалі ZIK під час прямого включення із кулуарів Верховної Ради заявила народна депутатка від "Слуги народу", представниця Кабміну у Верховній Раді України Ірина Верещук.

Відповідаючи на запитання щодо конфлікту, який виник між представницею фракції "Європейська Солідарність" Іриною Геращенко та спікером парламенту Дмитром Разумковим, Ірина Верещук пояснила, що у залі розглядали законопроєкт, покликаний протидіяти зловживанням народних депутатів під час законодавчої процедури. Вона нагадала, що у парламенті минулого скликання до проєктів законів подавали по кілька тисяч поправок, відтак, розгляд тривав місяцями. З її слів, представник "Слуги народу" під час свого виступу наголосив на неможливості затягувати процедури та витрачати державні кошти. Проте на трибуну вийшла Ірина Геращенко і провела паралелі між подіями у ВРУ з 2014 роком, зокрема, порівнявши фракцію "Слуги народу" із "зеленими чоловічками" у Криму.  

"Я думаю, це було дуже невдале порівняння. Вона не подумала, коли таке сказала, бо порівнювати чинних депутатів провладної більшості із "зеленими чоловічками", які є окупантами у Криму, це не те, що невиховано, це політично неграмотно, адже на нас дивляться і за кордоном, у тому числі, і в Російській Федерації. Що має на увазі пані Геращенко? Вона не має політичного досвіду? Вона не знає, куди і для кого вона це говорить? Звичайно, це обурило нашу фракцію, це обурило Дмитра Разумкова. Він сказав про це їй, і фракція у повному складі, включаючи п’ятого президента, пішла на допомогу своїй членкині з "ЄС", – сказала Ірина Верещук.

Політикиня додала, що у політичній силі "Слуга народу" "це переживують, позаяк розуміють, із ким мають справу". З її слів, лише сьогодні – це третій конфлікт із "Європейською Солідарністю".

Як повідомляли, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №1043 про внесення змін до регламенту Верховної Ради щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури. 

zik.ua

11-09-2019

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Проект "Створення політичного українського лобі жінок" представляє ще один мотиваційний ролик для жінок та дівчат
Жінки-народні депутатки
Заступник голови депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Заступник голови депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Веб-сторінкаДата народження: 7 червня 1989р.Відомості на момент обрання: освіта вища, фізична особа – підприємець, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 66.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика