Вперше в історії Азербайджану парламент очолила жінка

Спікером Міллі меджлісу Азербайджану VI скликання обрано Сахібу Гафарову.

Раніше її кандидатуру висунула правляча партія "Ені Азербайджан", повідомляє «Вісник Кавказу».

Під час пленарного засідання парламенту за Гафарову проголосували 116 депутатів.

Таким чином, вперше за роки незалежності Азербайджану парламент очолила жінка.

Сахіба Гафарова народилася 1955 року. З відзнакою закінчила Педагогічний інститут російської мови та літератури імені М.Ф.Ахундова й Азербайджанський університет мов (англійської філології). З 1981 року працювала у Бакинському слов'янському університеті. У 2000-2004 роках очолювала факультет західноєвропейських мов і кафедру англійської філології Західного університету, була проректором з міжнародних відносин Бакинського слов'янського університету.

Першим віце-спікером парламенту обраний Алі Гусейнлі, віце-спікерами - Аділь Алієв і Фазаіль Ібрахімлі.

Алі Гусейнлі народився 1968 року в Баку. 1993 року закінчив юридичний факультет БДУ. У 1991-1995 роках працював у Верховному суді, в 1995-1996 роках - у Виконавчому Апараті Президента Азербайджану, 1996-2000 роках - на різних посадах у Міллі Меджлісі. Був головою парламентського комітету з правової політики і державного будівництва, членом Судово-правового ради.

Аділь Алієв працював начальником відділення поліції Нариманівського району Баку. Депутат парламенту з 2005 року, очолює Федерацію кікбоксингу Азербайджану. Крім того, Аділь Алієв є братом помічника президента Азербайджану Магеррама Алієва.

lenta.ua

12-03-2020

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Проект "Створення політичного українського лобі жінок" представляє ще один мотиваційний ролик для жінок та дівчат
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту Веб-сторінкаДата народження: 4 червня 1983р.Відомості на момент обрання: освіта вища, спортсмен-інструктор, Державна прикордонна служба України, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 57.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика