Вперше в історії жінки представлені у парламентах усіх країн світу – ООН

В Організації Об'єднаних Націй заявили про те, що зараз жінки вперше представлені в парламентах усіх країн світу. Про це йдеться у звіті Міжпарламентського союзу (МПС), оприлюдненому в ООН.

Предстаники МПС, який займається просуванням миру через парламентську дипломатію і діалог, зазначили, що участь жінок у політиці ніколи не була такою різноманітною, як сьогодні.

Минулого року парламенти обирали у 47 країнах світу і у всіх жінки отримали в середньому 25,8% місць. Як наслідок, початку 2023 року частка жінок у всіх парламентах світу становить 26,5%.

За кількістю жінок лідирують парламенти Руанди, Нової Зеландії, Куби, Мексики, Нікарагуа, ОАЕ. У цих країнах відзначається гендерний паритет у законодавчій владі. Руанді, до прикладу, жінки займають трохи понад 60% місць у нижній палаті та 34,6% – у верхній.

Дзеркало тижня

10-05-2023

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
На прикладах жінок-депутаток фільм розвінчує міф про неможливість поєднати успішну політичну кар’єру та щасливе особисте, сімейне життя. А фахівці розповідають про важливість самоорганізації та правильного планування часу, щоб його вистачило не лише на роботу, але й на сім’ю, відпочинок та саморозвиток.
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Веб-сторінкаДата народження: 31 грудня 1984р.Відомості на момент обрання: освіта вища, учитель початкових класів, КУ Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 10, безпартійнa, проживає в місті Сумах, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ".
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика