Колишня лекторка УКУ Єлизавета Ясько очолила Комітет ВРУ з питань зовнішньої політикифото з відкритих джерел

Фракція «Слуги народу» обрала головою Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентської співпраці Єлизавету Ясько. Про це ввечері в понеділок, 2 грудня, у Facebook написала заступниця голови фракції Євгенія Кравчук.

«Консолідованим рішенням усієї нашої команди новим головою обрано Лізу Ясько. І ми розуміємо, що керувати таким комітетом – це не бонус і не нагорода, а серйозна відповідальність. Упевнені, що Ліза до неї готова», – йдеться у повідомленні Кравчук.

Крім того, Кравчук розповіла, що засідання фракції відвідали виключені з її лав нардепи.

«Прийшли наші виключені колеги. Ми їх чемно впустили, запропонували каву-чай і проголосували усі разом про те, що не бажаємо бачити їх на своєму засіданні», – розповіла нардепка.

Нагадаємо, що досі Комітет очолював нардеп від «Слуги народу» Богдан Яременко. Однак він потрапив у гучний скандал після оприлюднення журналістами його листування із секс-працівницею під час засідання Верховної Ради. Нардеп після цього заявив, що це була «спланована провокація» з метою виявити журналістів, які підглядають за листуванням депутатів. Пізніше він сказав, що «листування не було», а через деякий час вибачився перед фракцією та виборцями. 1 листопада Яременко заявив, що йде з посади глави Комітету Верховної Ради

12 листопада фракція «Слуги народу» вирішила усунути нардепа Богдана Яременка з посади голови Комітету Верховної Ради із зовнішньої політики та міжпарламентської співпраці.

Хто така Єлизавета Ясько?

Народжена у 1990 році Єлизавета Ясько закінчила Школу державного управління Блаватніка в Оксфордському університеті, очолювала українську спільноту в університеті, потім працювала в Міністерстві з питань діджиталізації, культури медіа та спорту Великої Британії, читала лекції в Українському католицькому університеті (УКУ), перебувала в команді стратегічних комунікацій Адміністрації президента України.

У Верховній Раді входить до комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, очолює підкомітет з питань міжпарламентського співробітництва, двосторонніх і багатосторонніх відносин.

Пройшла до парламентом під №15 президентської партії «Слуга народу». У вересні 2019 року Єлизавета Ясько очолила делегацію

У вересні 2019 року Єлизавета Ясько очолила делегацію України в ПАРЄ.

zaxid.net

03-12-2019

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом у політиці
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Веб-сторінкаДата народження: 15 квітня 1982р.Відомості на момент обрання: освіта вища, голова правління, громадська організація "ДІДЖИТАЛ ОСВІТА", член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ", проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ".
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика