Заступниця голови фракції «Слуга Народу» Кравчук пояснила, чому її колеги ходили на «канали Медведчука»

Народна депутатка від «Слуги Народу» Євгенія Кравчук пояснила, що виступаючи на «каналах Медведчука», «слуги народу» виконували функцію комунікації партії влади, яка не має своїх медійних майданчиків. Хоча між собою члени фракції домовлялись не ходити на ці канали.

Про це вона розповіла в ефірі програми «Мокрик По Живому» на hromadske.

За її словами, у фракції була внутрішня домовленість не ходити на «канали Медведчука», однак дотриматись її так і не вдалось. Кравчук пояснює це тим, що «політики ㅡ люди публічні» й почали брати участь в ефірах телеканалів, які пов'язують із народним депутатом від партії «Опозиційна платформа ㅡ За життя» Віктором Медведчуком, після прикладу деяких колег.

Водночас Кравчук зазначила, що в такий спосіб «слуги народу» інформували суспільство: «Люди, які від нас ходили, виконували функцію комунікації партії влади, що не має своїх медійних майданчиків».

Однак таку позицію підтримують не всі члени фракції «Слуга Народу». Так, депутатка Єлизавета Ясько в січні критикувала в інтерв'ю hromadske комунікаційну діяльність Євгенії Кравчук і заявляла про співпрацю з «ворожими каналами».

Кравчук, зі свого боку, звинуватила її в «політичній незрілості».

«Приклад політичної незрілості. Було три дні хайпу після того, як переобрали голову (комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва — ред.). От Ліза по всіх каналах ходила і поливала помиями своїх колег. Я не знаю, чи вона зробила якісь висновки. Я принаймні не ходила і не робила скандалу. Я думаю, що історія розставить усе на свої місця», ㅡ каже Євгенія Кравчук.

Конфлікти серед «слуг народу»

Депутатка зазначила, що не вважає, що з фракції потрібно виключати депутатів за їхню політичну позицію та виступи у ЗМІ. Попри це, з лав «Слуги Народу» вже виключили Гео Лероса та Олександра Дубінського. На думку Євгенії Кравчук, це тому, що обидва мали конфлікт із президентом Володимиром Зеленським.

Та попри «різношерстність» серед депутатів Кравчук наголосила на важливості утримання коаліції.

«Я вважаю, що коаліція, яка б вона не була складна, ㅡ це все одно краще, ніж коаліція з "Батьківщиною". Для мене це якийсь інший рівень… Краще домовитися, зробити комусь психотерапію, зрозуміти, може там якісь інші чинники відіграли роль», ㅡ відповіла Кравчук.

hromadske.ua

17-03-2021

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Лекцію створено в рамках проекту "ПУЛ жінок"
Жінки-народні депутатки
Член депутатської Фракції Політичної Партії "ГОЛОС" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської Фракції Політичної Партії "ГОЛОС" у Верховній Раді України дев'ятого скликання Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури Веб-сторінкаДата народження: 5 жовтня 1976р.Відомості на момент обрання: освіта вища, віцепрезидент, радник ректора, університет "Київська Школа Економіки", член Політичної Партії "ГОЛОС", проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 2.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика